İz

 

İz

İnsan ne için yaşar? Kıyamete tanık olmak, yıkımı bir ekran karşısında öylece izlemek, acıları dinlemek için mi? Doğduğumuz ilk andan beri bir şeyler üretiyoruz, somut olarak kalıcı ögeler bırakıyoruz, ürüyoruz; geriye bizden bir şeyler kalması için mi? Bunca acı ve yıkım unutulmamak için mi? Peki o acı varken Sylvia Plath’in sessizliğin sessizliği değil kendi sessizliğimdi cümlesini hatırladın mı?

Hepimiz bir iz bırakmak istiyoruz, unutulmanın kabusunu içimizde bir konuk gibi taşıyoruz. Peki kimsen olmasa bile geçen gün sevdiğin kedi, sürekli yukarı baktığında sana kollarını açan gökyüzü, korkarak yürüdüğün o sokaklar... Onlar da seni unutacak mı? Hiç kimse hatırlamasa da onlar asla unutmayacak. 

Sen kocaman bir iz bıraktın, seni hiç unutmayacağım.

Yorumlar

  1. Sevgili İlkay, senin "düşünmeden düşünme" olayını benim de yaptığımı fark etmemi sağladın :) Galiba biz istemesek bile düşünceler uçuşuyor yakalayabildiklerimizi düşündüklerimiz sayıyoruz. "Sonra hiçbir şeyin aslında önemli olmadığını anlarız, sonra her şeyin önemli olduğunu." Hiçbir şeyin bazen her şey olması; her şeyin hiçbir şey olması bu o kadar tanıdık karmaşık hisler yumağı ki benim için. Çok güzel bir yorum olmuş, okurken daha da sorguladım. Mutlaka bu konu hakkında yazmalısın merakla bekliyor olacağım. Teşekkür ederim güzel kelimelerin için. Çokkkçok sevgilerimle <3

    YanıtlaSil
  2. Yanıtının bildirimini görünce yazını bir kez daha okudum. Çok da iyi geldi. Dün de iyi gelmişti aslında. Yine düşüncelerimin içinde kaybolmuşum ve belki de biraz karamsar bir taraftan bakarak düşündüklerimi açıklamışım. Ama yazında özellikle de ikinci paragraf yüreğimi ferahlattı. Bazen tek başına olsak da, yalnız değiliz sanırım. Değil mi? Tatlı bir kedi, masmavi bir gökyüzü ve işte bu güzel yazıyı yazan blog yazarı; hepsi buradaymış :)

    YanıtlaSil
  3. Yaaaaa <3 Bunlar bize çokça yeter. Çok da değil "çokça" yeter!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

En sevdiğim renk...

Ait hissedememek

İç Dökme (Çok da önemli olmayan bir yazıdır.)